Design w codziennym życiu: jak sztuka wpływa na przedmioty, które używamy każdego dnia?

Antocyjany są po największej części obowiązkowe za czerwony kolor w winie. Antocyjany znajdują się w rozmaitych owocach, pełniąc analogiczną funkcję. Ten związek chemiczny znajduje się w zewnętrznej powłoce skórki winogrona oraz w czasie procesu maceracji jest wycierany przed taninami. Większość soków z winogron (w tym z czarnych winogron) są achromatyczne, tak że maceracja to znaczący proces w procesie nadania koloru winu. Są odmiany Vitis vinifera, jakie klasyfikuje się jako teinturier, bo już ich sok jest odcienia czerwonego. W najwyższym stopniu znanymi są Bouschet, Saperavi i Dunkelfelder. Formy te są jednak wyjątkiem, co potwierdza wina. W co niektórych okazjach winiarze wprowadzają małe ilości tych odmian w celu zwiększenia czerwonego koloru swoich win. Barwa czerwony bądź różowy, zależy pod każdym względem, od sposobu, w jaki się wykrywa antocyjany ze skórki winogrona w procesie fermentacji. Antocyjany są wspólnotą glikozyd. W momencie maceracji proporcja antocyjan lazurowych zmienia się na barwy od fioletowego po pomarańczowy. W młodych winach kolor zawdzięcza się przede wszystkim antocyjanom.
1. Zobacz stronę

2. Sprawdź tutaj

3. Przejdź dalej

4. Kliknij i zobacz
Kultura ludowa: zachowanie tradycji w erze cyfrowej.


Medycyna w sporym st

Zdrowie pełni niezwykle ważną funkcję w naszym życiu Zdrowie, to najważniejszy ...

Szkło lakierowane

Wyróżnić możemy nadzwyczaj wiele zawodów, jakie w tych okresach są ...

Naturalne suplementy

Czy naturalne kosmetyki i suplementy są warto używania Na półka w ...

Bloki

Domy Naturalnie to jest przyczyną zawyżonych cen mieszkań. Wszyscy się targują, ...

Ciekawy katalog prod

Doskonale wyposażony sklep papierniczy Kreatywny asortyment znajdujący się w warszawskim sklepie ...